top of page

Zelfliefde & Zelfheling retraite

Mega trots op en heel enthousiast over dit retraite ben ik! Al mijn opgedane ervaring in de tijd dat ik borstkanker had zit in dit retraite verweven. Ik heb in die tijd geleerd om mezelf en de wereld om mij heen op een heel andere manier te bekijken, namelijk met begrip! Ik had begrip voor mijn borstkanker, ik had begrip voor de chemotherapie, ik had begrip voor de situatie waarin ik zat. Dit kwam omdat ik begreep waarom ik kanker had gekregen. Op de avond van de diagnose las ik een stuk uit een boek. Daarin stond: kanker heeft alleen maar respect voor de ware liefde, de ware liefde zit in het hart. Daarom is het hart het enige orgaan dat geen kanker kan krijgen. Ik besefte dat ik al heel lang mijn hart had afgesloten voor mijzelf en de buitenwereld uit angst voor afwijzing en verlies. De opleiding tot holistisch therapeut en de Reiki 1, 2 en 3a workshops waarmee ik drie maanden voor de diagnose was begonnen gaven mij de extra bevestiging daarvan. Ik begreep dat de kanker mij wilde vertellen dat ik de weg terug naar mijn hart mocht gaan vinden. Daardoor werd mijn gehele borstkankertraject een hele mooie tijd en heb ik alles als een geschenk kunnen ervaren in die tijd.

De inzichten die ik in die tijd heb gekregen in combinatie met de opleidingen die ik in die tijd volgde hebben ertoe geleid dat ik nu kan overdragen op een begripvolle manier hoe je de verantwoordelijkheid over je eigen leven in handen kunt nemen op een liefdevolle manier. Ik leer je jouw creatiekracht van binnenuit weer te voelen. Werken met de helende energie om ons heen is nog nooit zo bijzonder geweest! We gaan oefeningen doen om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. Ik geef achtergrond informatie over ons energetische systeem en de daarbij behorende chakra's. Begrijpen zorgt namelijk voor begrip en begrip zorgt weer voor de wil om ergens verantwoordelijkheid voor te nemen. Jij gaat een jij leren kennen die heel wijs is op een rustige en opbouwende manier. Doordat we met meerdere mensen zijn leer je ook de verbinding vanuit deze jij aan te gaan met andere mensen. Je leert jezelf op een heel ander niveau kennen.

Tijdens het retraite maak ik veel gebruik van de Reiki energie. In mijn borstkankertijd heb ik zoveel gehad aan Reiki! Al noem ik het liever de helende liefdesenergie! Ik kreeg meer begrip voor mezelf en alles en iedereen om mij heen en ik ervaarde daardoor meer liefde, rust en vreugde. Daarbij heeft Reiki mij geleerd om mezelf over te geven aan de situatie. Je vecht er niet meer tegen omdat je begrip en daardoor vergeving in je systeem toelaat en je vlucht er niet meer voor, omdat je begrijpt wat er gaande is en daardoor juist controle voelt. Je gaat op een intensieve en liefdevolle manier in verbinding met jezelf, jouw situatie en met anderen in de buitenwereld.

De plek waar ik het retraite hou, had ik zelf niet beter kunnen kiezen. Deze groepsaccommodatie staat midden in de heuvels en bossen van Sauerland in het plaatsje Stormbruch. Dit huis wordt gerund door niemand minder dan mijn eigen ouders. Zij zijn hier tijdens mijn borstkankerperiode naartoe verhuisd. Mijn diagnose heeft ook hun ogen geopend en dat heeft ervoor gezorgd dat zij hun droom achterna zijn gegaan. De plek is energetisch magisch! De natuur is prachtig en de rust die je daar vindt is overweldigend. Mijn moeder heeft van de accommodatie een echt thuis gemaakt. De sfeer die er dan ook hangt is absoluut niet van een accommodatie maar van jouw eigen huis. Een betere plek voor mijn retraites had ik mij niet kunnen wensen! Neem vooral een kijkje op de website, dan zie je wat ik bedoel (www.hauszumdiemelsee.nl).    

Gun jezelf deze mooie ervaring. Je gaat met meer lichtheid en hoop voor de toekomst naar huis. Je gaat met meer zelfvertrouwen en zelfliefde naar huis. Je gaat het helingsproces dat je tijdens dit retraite start voortzetten. Nu met waardevolle informatie en ervaringen die jij gaat integreren in je dagelijks leven! We zijn veel belangrijke informatie over onszelf vergeten en daarom is de wereld nu overwegend bang en negatief ingesteld. Ik heb mogen ervaren hoe het is om niet bang te zijn en alles vanuit positieve zin te ervaren en benaderen. Dit omdat ik begrip had voor mezelf en dus ook voor mijn angsten, boosheid, verdriet, woede, wanhoop en noem maar op. Alles mag er namelijk zijn, zowel het nare gevoel als het fijne gevoel. Dat geeft ruimte en creëert rust waardoor je de controle weer terug krijgt en op een gezonde manier kunt voelen wat goed is voor jou!

Ik wil jou in dit alles meenemen, zodat je beter bestand bent tegen de angst en negativiteit die je bij thuiskomst om je heen weer zult ervaren. Maar in plaats dat je er nu helemaal onbewust/ bewust in mee gaat, kun je het na dit retraite op een andere manier bekijken en jezelf beter neerzetten en beschermen. Je gaat namelijk leren om je hart weer volledig te betrekken en te voelen, voelen, voelen!

We zijn in een tijdperk beland waarin we weer de verantwoordelijkheid mogen terug pakken betreffende onze manier van denken en voelen over onszelf en over de buitenwereld. Als we dit proces in gang gaan zetten, gaat er een prachtige nieuwe wereld voor ons open! 

Dus:

Kamp jij met een (chronische) ziekte of de nasleep daarvan? 

Voel je jezelf eenzaam omdat je je anders voelt dan anderen?

Kun je niet over het overlijden van een dierbare heenkomen of kamp je met schuldgevoelens daarover? 

Ben je bang voor afwijzing en pas je je daarom continu aan je omgeving aan?

Ben je bang om anderen teleur te stellen en kies je daarom ook voor aanpassing?

Heb jij last van angst/ stress?

Zit jij in een burn-out of ben je herstellende?

Weet je je geen raad met de negativiteit die je om je heen voelt terwijl je ergens voelt dat jij zelf positief bent ingesteld?

Voel je dat je heel hoog sensitief bent, maar weet je niet hoe je je daarmee op een krachtige manier kunt neerzetten?

Wil je leren echt van binnen naar buiten te gaan leven?

Geloof jij dat de waarheid van jouw binnenwereld waardevol is?

Geloof jij dat alles een reden heeft en dat die reden nooit met slechtheid te maken heeft maar met angst?

Geloof jij dat begrip krijgen voor jouw situatie jou meer rust en ruimte kan geven? 

En ga zo maar door......

Je ziet......

Het maakt niet uit wat je situatie is op dit moment. Het gaat erom dat je voelt dat je meer in verbinding wilt komen met de jij die weet wat hij/zij ermee aan moet. Jij voelt dat alles van binnen naar buiten werkt. Jij weet dat je niet schuldig bent aan jouw situatie, maar dat je er wel verantwoordelijk voor bent op een liefdevolle manier. Je bent bereid om de weg naar binnen af te leggen en jezelf in al jouw kleuren te gaan ervaren, zodat je jezelf leert te begrijpen en daardoor begrip krijgt voor de situatie/ gemoedstoestand waar jij je in bevindt. Je voelt dat je emoties zoals woede en verdriet en wanhoop weg slikt of weglacht. Je wilt jezelf leren uiten zoals jij voelt dat je dat van binnen wilt. Je wilt stoppen met continu excuses voor anderen te bedenken. Je wilt stoppen met jezelf aan te passen uit angst om afgewezen te worden. Je wilt begrijpen waar jouw gemoedstoestand, ziekte of situatie vandaan komt en leren wat begrip en vergeving hierin kan betekenen voor jou.

Ik en de andere deelnemers zijn er om jou in dit prachtige proces te ondersteunen en te spiegelen op een begripvolle manier!

Voel je dat je hart sneller gaat kloppen na het lezen van dit bericht, word je emotioneel of voel je een kracht opborrelen die je niet eerder hebt gevoeld?

Meld je dan aan voor dit retraite. Mail of bel mij. We gaan samen in gesprek om te kijken of dit retraite bij jou past. Of het echt goed voelt voor jou. Na het gesprek hoef je nog niet meteen ja te zeggen. Denk er even over na en kom er bij me op terug. Ik weet uit eigen ervaring dat dit soort beslissingen echt vanuit je hart moeten komen om ook echt het effect te bewerkstelligen waar jij naar op zoek bent. 

Wie weet tot snel

Liefs Pries

Kosten retraite:        4 dagen €400 

  • 3 overnachtingen op een eigen kamer

  • ontbijtspullen aanwezig, maar je kunt je eigen ontbijtartikelen meenemen als je dat prettig vindt. Er is een gezamenlijke keuken aanwezig. 

  • middag en avondeten wordt voor gezorgd. Maar ook hier geldt dat je eigen artikelen kunt meenemen en lekker daarin ook je gang mag gaan. Zeker ook als je bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch bent.

  • Sowieso vind ik het leuk om dat allemaal in overleg te doen en als iemand het leuk vindt om iets tijdens het retraite klaar te maken dan kan dat altijd. Het gaat om de ontspanning en iedereen mag doen wat hij/ zij leuk vindt.

  • De badkamers bevinden zich op de gang. 

  • Beddengoed is aanwezig. Badhanddoeken moet je zelf meenemen.

  • Stormbruch ligt op 3 a 3,5 uur rijden van Nederland.

  • Aankomst is op maandag tussen 11 en 12 uur en het retraite eindigt op donderdagmiddag om uiterlijk 14 uur na een gezellige laatste lunch.

bottom of page