Zelfliefde en Zelfhelingstraject van 3 maanden

Wil jij intensief met jezelf aan de slag, omdat je het zat bent om steeds maar voor de ander te kiezen oftewel te pleasen!? Voel jij dat je jezelf beperkt, omdat je niet jezelf durft te zijn? Zit het je dwars dat je soms grenzen aan wilt geven of iets vanuit jezelf wilt zeggen, maar dat de angst voor afwijzing groter voelt waardoor je jezelf toch maar inhoudt? Merk je daardoor dat je je eigen gevoel wegcijfert, omdat je bijvoorbeeld denkt 'ach wat maakt het ook uit' of 'ik wil hem/ haar niet teleurstellen' of 'ik wil geen gedoe'.

Daar zit angst onder om iets te verliezen of er zit pijn onder dat dat zogenaamde gevoel van afwijzing teweeg brengt en/ of er knaagt een heel groot schuldgevoel aan jou.

Ik weet precies wat je voelt en denkt. Tot aan de diagnose borstkanker was dit mijn manier van leven, denken en voelen. Ik dacht eerst aan de ander....eigenlijk dacht ik alleen maar aan de ander. Ik wist eigenlijk al wat de ander nodig had en daar speelde ik vaak snel op in. Met als gevolg dat mensen mij waardeerden. Althans dat gevoel kreeg ik soms door mijn goede daden. Ik had die waardering nodig, omdat ik onbewust mijzelf niet waardeerde. Omdat ik zo goed was geworden in het aanvoelen van anderen en mijzelf klein houden, had ik een manier van leven ontwikkeld die mij eigenlijk uitputte. Maar ik had dat lange tijd niet door. Mijn overtuiging was....goed zijn voor anderen betekent een goed mens zijn. Maar ik had niet door dat ik eigenlijk vanuit de overtuiging leefde.....mezelf wegcijferen betekent goed voor anderen zijn. Wat natuurlijk klinkklare onzin is. Maar omdat ik mezelf niet accepteerde en respecteerde kon ik op deze manier respect van anderen verdienen en een substituut voor zelfwaardering creëren. Wat mij natuurlijk op de lange termijn geen geluk opleverde.

Daarom was ik zo opgelucht toen ik na de diagnose borstkanker ineens zag wat ik mezelf al die tijd had aangedaan. Ik leefde niet voor mezelf, maar voor anderen. Ik leefde daardoor niet vanuit mijn hart maar vanuit mijn hoofd. Ik gaf daarom niet vanuit mijn hart, maar vanuit mijn hoofd. Want ik gaf aan mensen om liefde en waardering terug te krijgen. Ik verwachtte iets terug. En dan geef je niet vanuit je hart maar vanuit je hoofd en dus vanuit angst om niet goed genoeg te zijn. Ontvangen kon ik al helemaal niet. Alles liep dan ook scheef in mijn leven en dat resulteerde vaak in het mezelf afsluiten voor de buitenwereld, verdriet en niet begrijpen wat ik nou toch verkeerd deed. Dus ik voelde mij vaak ook een slachtoffer en dat maakte de boel alleen maar erger. Begrijp mij niet verkeerd, ik bedoel dit niet als een veroordeling naar mezelf. Ik zag gewoon in dat ik mijn leven lang leefde vanuit de angst om niet gewaardeerd te worden. En dat kwam, omdat ik mezelf absoluut niet waardeerde. Dat besef was zo een verademing voor mij. Het gaf mij de kans om wel te leren van mezelf te houden en mijzelf te helen. Te helen op vlakken waar ik schijnbaar wonden had opgelopen. Wonden die ik als kind had opgelopen, waardoor ik dacht niet goed genoeg te zijn. Wonden die ervoor hadden gezorgd dat ik was gaan pleasen in de buitenwereld, om zo via die buitenwereld mijn wonden te helen. Maar tijdens mijn borstkanker traject kwam ik erachter dat niemand in mijn buitenwereld mijn wonden kan helen. Alleen ik kan dat zelf doen! Ik heb dan ook door de jaren heen veel innerlijke kind stukken geheeld die tijdens mijn borstkankertraject eindelijk aan de oppervlakte kwamen. Ik had borstkanker nodig om te ontwaken en om uit de illusie te kunnen stappen van wie ik dacht te zijn. De borstkanker was mijn leermeester! Hij leerde mij weer om bij mijn ware gevoelens te komen, zodat ik begreep waarin ik mezelf tekort deed. Gevoelens van boosheid, machteloosheid en verdriet mochten er opeens openlijk zijn en dat zorgde voor helderheid en begrip. Ik heb mijzelf letterlijk bevrijd uit mijn eigen onbewust gecreëerde gevangenis. 

Zoals de borstkanker hierin mijn leermeester is geweest wil ik dat nu voor jou zijn. Ik heb vanuit eigen ervaring mogen ondervinden hoe ik van binnen naar buiten kan leven. Hoe ik mezelf vanuit liefde op 1 kan plaatsen, waardoor ik uiteindelijk de ander ook op 1 plaats. Ik gebruik mijn hoog gevoeligheid nu in mijn voordeel. Ik neem steeds minder persoonlijk op en kan alles van een afstandje bekijken en zodoende straf ik mezelf steeds minder af. Ik heb steeds minder last van faalangst en geniet juist van alle ervaringen die op mijn pad komen. Ik durf daardoor steeds gemakkelijker te zeggen wat ik vind en voel en ik tast niet meer eerst af bij de ander. Ik merk daardoor dat ik juist anderen niet teleurstel, zoals mijn ego mij wilde doen geloven. Schuldgevoel wordt ook steeds minder, omdat ik voel dat het gevoel wat ik ervaar oprecht is. Wat de ander er dan ook van mag vinden of denken, dat geeft mij geen gevoel van pijn of schuld meer. Ik voel mij steeds vrijer in elke situatie. Vrij om mijn leven vanuit mijn ware gevoel te leven. Zonder angst voor afwijzing of verlies!

Wil jij dit ook. Wil jij jezelf vanuit liefde leren observeren en de stukken helen die jou belemmeren om jezelf in vrijheid te kunnen uiten. Wil jij jezelf waarderen en liefhebben, zodat je je niet meer vanuit angst aanpast aan anderen. Ik help jou de knopen te ontwarren op een begripvolle en geduldige manier. Ik wijs jou niet af en geef jou de kans om weer bij jouw ware gevoelens te komen, zodat deze jou kunnen helpen jezelf te begrijpen en jou leren jezelf te waarderen. Je bent zo waardevol, juist omdat je zo goed dingen kunt aanvoelen. Maar eerst mag jij leren jezelf weer volledig aan te voelen en in jouw eigen behoeftes te voorzien. En nee dat is niet egoïstisch, dat is nou ware LIEFDE.    

Ik heb een mooi traject van 3 maanden voor jou, wat je altijd kunt verlengen tot 6 maanden als je daar behoefte aan hebt. 

Week 1 coaching sessie met Reiki behandeling 1,5 uur

Week 2 telefonische afspraak van 30 min

Week 3 Zoom sessie van 45 min

Week 4 coaching sessie met intuitieve massage 1,5 uur

Week 5 telefonische afspraak 30 min

Week 6 Zoom sessie 45 min

Week 7 coaching sessie met Reiki behandeling 1,5 uur

Week 8 telefonisch afspraak 30 min

Week 9 Zoom sessie 45 min

Week 10 Coaching sessie met intuitieve massage 1,5 uur

Week 11 telefonische afspraak 30 min

Week 12 Afsluitende Zoom sessie 45 min