top of page

Grijp deze tijd aan om naar binnen te keren en je kern te voelen!

Ik weet dat dit voor veel mensen een lastige tijd is. Alle prikkels van buiten worden weggenomen. We zijn altijd zo gewend geweest om ons geluk buiten onszelf te zoeken, dat dit een hele uitdagende tijd is voor velen. Het voelt alsof er dingen worden afgenomen….ik staar nu naar buiten en moet glimlachen omdat ik een stampvoetend kind voor mij zie. Zo van, hier heb ik niet voor gekozen. Waarom doen ze mij dit aan!!!!!! Ik wil dat het weer wordt zoals het altijd was. Of, wat moet ik nu alleen thuis doen? Ik voel mij eenzaam. Ik verveel mij. Ohh jee er komen allemaal oncomfortabele gevoelens naar boven! Hoe moet ik nu afleiding zoeken?

Even voor de duidelijkheid….ik voel heel veel begrip en mededogen terwijl ik dit schrijf. Misschien voelt het confronterend. Dat is wel mijn bedoeling. Ik hoop dat het liefdevol overkomt, want dat wil ik graag. Ik ben aan het leren om mensen liefdevol te confronteren. Waarom? Dat heb ik 4 jaar geleden bij mezelf gedaan en daardoor werd een moeilijke tijd ineens een hele fijne tijd voor mij. Dit gun ik iedereen! Toen zat ik individueel in mijn moeilijke tijd, zoals iedereen moeilijke ervaringen in het leven meemaakt op individueel niveau. Nu zitten we allemaal in dezelfde moeilijke tijd. Ik vind dat heel bijzonder en heel hoopgevend!

Toen ik vier jaar geleden de diagnose borstkanker met uitzaaiing kreeg, veranderde in een klap mijn leven. Ik kwam in de ziektewet terecht en mijn unitmanager zei aan de telefoon: wij zien jou het komende jaar niet meer terug! Zij bedoelde het liefdevol. Ik schrok in eerste instantie. Even ter informatie, ik vloog toen al 10 jaar met veel plezier als stewardess bij de KLM. Vliegen was mijn hobby en dus mijn lust en mijn leven. Het voelde voor mij als een klap in mijn gezicht om niet meer te kunnen vliegen. Ik dacht: wat moet ik dan doen!? Ik word blij van vliegen!!!! Hoe kan ik zolang niet mijn hobby uitoefenen!!! Gevoelens die daarbij hoorden waren gevoelens van machteloosheid, boosheid en verdriet.

Maar omdat ik op de dag van de diagnose in een klap in mijn kern was gezet, hoorde ik naast de stemmen van mijn ego, die heel luid waren, ook die lieve zachte stem van mijn kern. Ze zei: pries, ookal snap je het nu nog niet, adem naar je hart en probeer het met je hart te voelen wat ik je nu ga zeggen. Alles in het leven gebeurt om een reden. Het gaat erom vertrouwen te voelen in het moment. Je hebt geen grip op wat er nu gebeurt, dat hoeft ook helemaal niet. Maar via mij heb je wel grip op hoe je ermee om kunt gaan. Durf je op mijn woord te vertrouwen dat stoppen met vliegen nu heel goed voor je is en dat je dat heel snel zult merken? Ik trok mijn wenkbrauw op terwijl ik luisterde, maar in mijn lichaam gebeurde er wel iets. De weerstand zakte weg. Ik ademde en liep naar de spiegel. Ik keek mezelf aan en zei rustig: ik begrijp het nu nog niet, maar ik vertrouw erop dat het voor mijn bestwil is. Daarna liet ik het los. De volgende dag werd ik wakker met een heel vredig en blij gevoel. Mijn eerste gedachte die ochtend was: ik hoef het komende jaar niks meer. Ik mag kiezen wat ik wil doen en wanneer ik dat wil doen. Ondanks dat ik kanker had, voelde ik een vrijheid in mijn systeem die ik niet kon verklaren. Maar die stem kwam weer en zei: luister naar je hart en niet naar je hoofd. Je hoofd snapt dit niet en dat hoeft ook niet. Wat je nu voelt, die rust en die vrijheid, dat is de waarheid. En dat bleek wel! Ik heb genoten van het feit dat ik niks hoefde. Daardoor kon ik ook eindelijk mijn hart horen en hield mijn hoofd zich wat meer op de achtergrond. Ik zat continu in het NU, zoals Eckhart Tolle dat zo mooi beschrijft. Zijn boek kreeg ik dat jaar ook in handen. Niet voor niks natuurlijk!

Wat ik hiermee duidelijk wil maken is, dat niks is zoals het lijkt. Ik voel nu, net zoals vier jaar geleden, dat dit alles gebeurt om een reden. En niet om ons te pesten. En even voor de duidelijkheid. Ik wil hiermee niet zeggen dat het allemaal maar gemakkelijk is en prettig moet voelen. Nee, ik wil hiermee zeggen dat er hoop is en dat als wij mensen weer leren te vertrouwen op ons binnenste, alles maar dan ook echt alles mogelijk is. Dit omdat ik uit ervaring weet dat wij van binnen uit antwoorden krijgen die ons naar ons mooiste leven willen leiden. Onze kern praat continu met ons. Het verschil

met het gepraat van het ego is, dat de kern altijd liefdevol en rustig praat. Het ego schreeuwt, roept en zorgt ervoor dat wij onbehaaglijke gevoelens en emoties in ons lichaam ervaren. Dit zodat wij instinctief op die gevoelens gaan reageren. De buitenwereld krijgt die reactie van ons te zien en die reageert er weer op vanuit het eigen ego. En zo kunnen wij weer zeggen, zie je wel, het is ook zoals ik denk dat het is. Want ik zie het letterlijk gebeuren. Zo slinks is ons ego. Hij probeert ons op deze manier in onze patronen te houden. Dat gebeurt al decennia lang zo. De conditionering is dan ook heel groot.

Maar zoals ik hierboven al heb geschreven, weet ik nu dat er hoop is. Er is een andere weg uit dit alles. De concentratie moet gaan naar onze binnenwereld, want daar liggen alle antwoorden. In de buitenwereld zien we alleen maar de keuze die wij gemaakt hebben. We zien terug of we in onszelf de keuze hebben gemaakt voor het ego of voor de kern. Maken we de keuze vanuit het ego, dan vechten we tegen alles wat we zien, of we verstoppen ons voor alles, of we bevriezen en doen net alsof er niks aan de hand is. Als we vanuit onze kern kiezen, dan kijken we liefdevol en met acceptatie naar de buitenwereld. We reageren niet meteen, maar we keren naar binnen en vragen daar wat we het beste kunnen doen en dan reageren we. We doen wat ons binnenste zegt. Ookal denken we: ja maar dat wil ik helemaal niet zeggen of dat wil ik helemaal niet doen. Want ik weet niet wat dat teweeg brengt. Of, ik weet niet wat het resultaat zal zijn. Hier hoor je weer het bange ego. Die reageert vanuit veiligheid. Omdat hij stiekem al weet wat de reactie zal zijn als hij instinctief reageert zoals hij altijd doet. Om vanuit je kern te kunnen reageren moet je vertrouwen hebben. Je moet die stem durven te vertrouwen. Deze stem is heel liefdevol en wil 100% het beste voor je. Dat heb ik mogen ervaren toen ik borstkanker had. Ik durfde elke keer die stem te vertrouwen, terwijl mijn ego zei: ja maar je weet helemaal niet wat het resultaat is dan! Of hij zei mokkend: maar ik wil dat nu niet doen! Toch als je even stopt en de ruimte neemt voor jezelf om rustig adem te halen en niet meteen instinctief reageert, dan gebeurt er iets. Er gebeurt iets van binnen bij jou. Je krijgt een ingeving, of je voelt tintelingen, of je voelt een warmte door je heen gaan, of je krijgt een antwoord etc. Jouw kern laat zich zien op de manier die jij het beste kunt oppikken. Heb geen verwachtingen, maar durf in plaats van instinctief te reageren even tegen jezelf te zeggen, STOP! En adem dan diep in en uit. Doe wat goed voelt voor jou om jezelf tot rust te manen. Observeer jezelf en wees lief voor jezelf! Dan gaan er dingen gebeuren. En niet alleen binnen in jou. Doordat jij jezelf de kans geeft om naar binnen te gaan en jezelf liefdevol de ruimte geeft, geef jij het universum die energie. Het is energie zonder weerstand. En dan krijg jij die energie terug. Iemand reageert ineens anders dan je gewend bent, of je ziet ineens een spreuk staan die precies bij dat moment hoort, of je ziet iets anders dat jou te hulp schiet. Het mooie is dat als je in je kern zit, jij al die signalen ook oppikt, waardoor je vertrouwen steeds meer gaat groeien. Ik heb dit meerdere malen in mijn borstkankertijd meegemaakt. Ik kon absoluut niet meer om de signalen heen. En dan wordt de in eerste instantie nare ervaring een plezierige ervaring. Of in ieder geval een ervaring die meer positieve gevoelens oproept dan negatieve gevoelens. En dan ga je losser door alles heen.

Dit deel ik, omdat deze Corona tijd precies dat van ons wil. Dat wij individueel naar binnen gaan en gaan leren om vanuit onze kern te reageren. We hebben onze buitenwereld nodig om te zien of wij in onze kern zitten of in ons ego denken. Want weet dit: WAT JE IN ENERGIE GEEFT KRIJG JE MET PRECIES DEZELFDE ENERGIE TERUG. Dit is een universele wet. Wat ik heel belangrijk vind in jouw proces naar binnen toe is dat je heel lief bent voor jezelf in het proces. Want alleen liefde kan het ego en dus de angst overwinnen. Strijd zoals ja maar, of nee maar ik zie toch dat hij dat doet, of wat het ego ons ook probeert te vertellen is manipulatief en misleidend. Adem eerst en observeer jezelf en de ander. Voel al die tegenstrijdige gevoelens in je lijf en blijf ademen en blijf kijken. Laat het ego maar trekken aan je. Wees stil en vriendelijk. Op een gegeven moment ga je iets anders horen en voelen. Dat kan ik je garanderen! Maar je zult door de pijn van het ego heen moeten. En daarom bedoel ik dat zelfliefde in dit proces zo belangrijk is. Er zullen emoties omhoog komen die gevoeld

willen worden. Er zullen dingen gezegd willen worden waar je je eigenlijk heel erg voor schaamt of waar je je schuldig over voelt. Wees vriendelijk tegen jezelf als het niet meteen lukt en blijf jezelf omarmen. Tijdens mijn borstkankertraject heb ik dit meerdere malen gedaan. Ik stond toen ook bijna dagelijks voor de spiegel en sprak mezelf vriendelijk toe. Daarbij deelde ik wat ik in het moment voelde. Was ik boos dan uitte ik dat. Was ik verdrietig dan uitte ik dat. Het ego wil niet delen! Want delen betekent helen! En het ego geloofd niet in heel zijn en in liefde. Het ego geloofd in dood en angst.


Mocht jij herkenning of erkenning voelen als jij dit leest. Heb jij behoefte aan ondersteuning in dit proces. Ik ben er en ik laat jou vriendelijk zien wie jij werkelijk bent. Ik laat jou zien wat bij jou ego is en wat de kern is. Dit zodat jij jezelf beter gaat begrijpen en begrip en dus grip op jezelf krijgt. Pas als jij grip op jezelf krijgt kun jij grip krijgen op de buitenwereld. Nog mooier eigenlijk, het is niet eens grip krijgen op. Jouw leven gaat dan meer en meer in de flow!


1 maand coaching voor 100 euro:

- 8x 1 uur een zoom call (dus twee keer in de week een zoom call)

- Tips om te oefenen in je dagelijkse leven

- App contact wanneer je even in de knoop zit


Resultaat:

- Je begrijpt steeds meer het verschil tussen jouw ego en jouw kern.

- Je durft buiten je comfortzone te treden en dat ga je terug zien!

- Je krijgt steeds meer zelfvertrouwen en vertrouwen in alles om je heen.

- Het leven wordt een leuke ervaring en je hebt steeds meer zin om met plezier naar alles te kijken!

- De mensen om jou heen gaan jou vragen waar die sprankeling in je ogen en dat positieve gevoel vandaan komt.

- Je laat je steeds minder leiden door alles wat er om je heen gebeurt.

- Je voelt steeds beter wat jij wilt en wat je verlangens zijn.

- Je geeft beter grenzen aan en zegt nee vanuit je gevoel (jouw kern)Wie weet tot snel!


Liefs Pries

b5bb0e51-5c5c-4dc4-a807-9909dae2cc26.JPG

Wat leuk dat je mijn blog leest! 

Mijn zielsmissie: Ik, Pries, leef mijn leven vanuit authenticiteit. Met mijn spontaniteit, humor, geduld en gevoel verbind ik mezelf met anderen en inspireer ik anderen om vanuit hun authenticiteit te leven.

Blijf op de hoogte van mijn blogs! 

Thanks for submitting!

bottom of page