top of page

Vecht niet tegen moeilijke situaties in je leven maar omarm ze en omarm jezelf tegelijkertijd!

Vechten is zo’n grote valkuil van ons mensen. Even voor de duidelijkheid, dit zeg ik vanuit een liefdevol hart. Ik heb ondertussen veel zelfkennis en daarom weet ik ook heel goed hoe moeilijk het is om niet te vechten. In een moeilijke situatie heb ik beseft dat vechten juist niet helpt. Terwijl het iets is dat wij automatisch doen. We doen het dus onbewust en vinden het heel normaal. Daar kunnen we uit opmaken dat we zo onbewust zijn geworden, dat we niet doorhebben dat we letterlijk tegen onszelf vechten als we tegen een bepaalde situatie vechten. Vechten is een tweede natuur geworden voor ons. Het hoofd voelt zich veilig en comfortabel in een gevecht. Het denkt zo de controle te krijgen over een situatie. Maar niets is minder waar. Doordat wij niet meer beseffen wie wij werkelijk zijn en dus denken dat we slechts een hoofd zijn, denken we echt dat er geen andere optie is. Met ons hoofd duwen wij zodoende ons lijf oftewel ons gehele liefdevolle systeem verder de afgrond in. Terwijl ons energetische systeem juist onze redding is uit deze situaties. Hoe voelt dat, dat er wel degelijk een antwoord is op al onze pijnlijke situaties?!


Ik wil je vragen terwijl je mijn blog(s) leest ervoor te zorgen dat je comfortabel zit met je voeten goed op de grond en dat je voelt dat je op je stoel zit. Misschien denk je nu al, hé hoe zit ik eigenlijk! Die hé geeft aan dat je je niet bewust bent van je energetische lichamelijke systeem. Onbewust ben je alleen een hoofd. Ik zeg onbewust, want je hebt niet door dat je alleen met je hoofd bezig bent en dat de rest eigenlijk niet meedoet. Als je gaat aarden, dat betekent bewust gaat voelen dat je aanwezig bent, dan kom je in een ander bewustzijn terecht dan het denken van je hoofd. Pas als je dat bewustzijn gaat voelen dat heel anders voelt dan het denken van je hoofd, kun je uit de rad rees van het hoofd komen waar de hele wereld mee besmet is geraakt. We zitten nu zelfs in de climax van de red rees van het hoofd. Alles wat er nu in de wereld gebeurt, heeft ermee te maken dat we alleen nog maar in ons hoofd leven. Daarom is het juist nu de tijd dat we gaan stoppen met buiten ons te kijken, ‘waar alle fysieke chaos heerst’ en juist de focus gaan leggen op onze innerlijke emotionele en mentale chaos. Als wij allemaal individueel aan onze innerlijke chaos gaan werken, verandert ook de chaos in de buitenwereld. Dit klinkt te mooi om waar te zijn voor het hoofd, maar ik heb uit eigen ervaring mogen meemaken dat dit wel degelijk zo werkt!


Om deze stap te kunnen zetten moeten we schuldgevoelens en gevoelens van schaamte gaan aankijken. Deze zijn de oorzaak van het feit dat we ons juist op onze buitenwereld willen focussen. Als je de moed hebt om schuld en schaamte te voelen en ze te omarmen in jezelf, bied je weerstand aan het hoofd dat deze twee gemoedstoestanden heeft gecreëerd. Dat kan pas als je via het bewustzijn in je energetische systeem zelfliefde kunt ervaren. Die zelfliefde zorgt voor de heling van niet productieve gedachten en gemoedstoestanden van het hoofd.


Stop met je automatisch schuldig te voelen over wat er nu bijvoorbeeld in de wereld gebeurt en ga deze gevoelens objectief en met liefde vanuit je aarding aankijken. Durf je te schamen zonder oordeel. Heb jezelf lief hierin. Dit is namelijk de weg naar een andere wereld. Wij worden nog geconditioneerd met het feit dat je eerst goed moet zijn voor anderen alvorens goed te zijn voor jezelf. Dat is indoctrinatie en angst zaaien. Durf terwijl je nu aard mijn woorden in overweging te nemen en ik garandeer je dat er iets binnen in jou zal gebeuren. Gun jezelf dit proces. Ik heb het tijdens mijn kankerproces en ook tijdens het Corona proces toegepast en mijn wereld ziet er nu al heel anders uit. En als ik dit kan, dan kan jij dit ook. Want we komen allemaal vanuit dezelfde bron, alleen hebben we allemaal een eigen unieke jasje gekregen om dit op onze eigen unieke manier te doen.


Triggert dit iets in jou en voel je angst of merk je dat je aan het vechten bent tegen moeilijke situaties…..neem dan gerust contact met mij op! Deze weg behoren we gezamenlijk te bewandelen. Inzicht komt door te delen. Delen zorgt voor begrip en begrip zorgt weer voor heling. De weg naar 'waar' geluk is de weg naar binnen toe. Door deze te bewandelen leer je in je kracht te gaan staan en daardoor voel je je niet meer machteloos over allerlei zaken in de buitenwereld.


Ik ondersteun jou bij deze weg naar binnen. Ik weet hoe ik jou op een liefdevolle manier zonder te oordelen op dit pad kan krijgen. Ik leer jou te voelen wat er speelt zonder dat jij erover oordeelt. Op deze manier leer jij jezelf te begrijpen en alleen als we iets begrijpen stoppen we met vechten en krijgen we juist begrip. Begrip zorgt ervoor dat jij vanuit meer zelfliefde jezelf gaat observeren en gaat voelen wat goed is voor jou.

Ik bevestig jou in wat jij voelt, want ik weet nu vanuit eigen ervaring wat ware gevoelens zijn en dus geef ik jou een duwtje in de rug waar nodig. Ik leer jou het verschil te voelen tussen hoofd gedachten en het bewustzijn van jou ware binnenste. Daardoor voel jij steeds meer zelfvertrouwen om te kiezen voor de liefdevolle adviezen van jouw bewustzijn. Je hoort het hoofd nog wel van alles roepen, maar je kijkt er vriendelijk naar en met je bewustzijn ga jij de leiding nemen over jouw hoofd.


Dus blijf niet zitten met angstgedachten en overtuigingen en met schuld en schaamtegevoelens. Ik help jou deze te ontkrachten en ik schijn het licht op wat de waarheid is binnen in jou. Jij hebt als hoog gevoelig persoon bevestiging nodig dat wat jij voelt klopt! Want dat is jouw kracht bron....JOUW GEVOEL. Ik leer jou te begrijpen wie je bent. En daardoor stop jij met jezelf af te wijzen en klein te maken. Je komt krachtiger in je leven te staan en je gaat steeds meer spelenderwijs transformeren. Dan is het geen moeilijke en pijnlijke weg meer, maar juist een weg met hele mooie ervaringen en ontmoetingen die allemaal zo moeten zijn. Je gaat dan ook echt ervaren dat toeval niet bestaat!!!!!


Liefs Pries


b5bb0e51-5c5c-4dc4-a807-9909dae2cc26.JPG

Wat leuk dat je mijn blog leest! 

Mijn zielsmissie: Ik, Pries, leef mijn leven vanuit authenticiteit. Met mijn spontaniteit, humor, geduld en gevoel verbind ik mezelf met anderen en inspireer ik anderen om vanuit hun authenticiteit te leven.

Blijf op de hoogte van mijn blogs! 

Thanks for submitting!

bottom of page