top of page

Zelfliefde wat is dat nu eigenlijk?

Ja lieve mensen.....dit is een hele goede vraag. Sinds ik vier jaar geleden in een klap in de liefdeskracht ben gezet, voel ik dagelijks de vloer onder mijn voeten shaken. Net als de zwaartekracht is de liefdeskracht ook een bestaande kracht. Sterker nog, de wereld ziet er nu uit zoals hij eruit ziet, omdat wij vergeten zijn dat wij deze kracht zijn/bezitten. Dat is dan wel de troost. We bezitten deze kracht, alleen weten we dat niet meer. Oftewel we denken dat iets anders liefde is, namelijk angst, en we gebruiken deze angst nu in de plaats van liefde. We denken en handelen totaal verkeerd om. En eindelijk gebeurt er nu iets wereld wijds dat ons liefdevol probeert wakker te schudden. Net zoals ik vier jaar geleden liefdevol ben wakker geschud. Net als toen voel ik de immense liefde die van deze (corona) situatie uit komt. We zijn onszelf aan het wakker schudden, alhoewel veel mensen het nog zullen voelen alsof deze situatie van buitenaf gecreëerd is of in ieder geval buiten ons toedoen gebeurt.


Dat is dus niet zo. Wij hebben deze situatie vanuit onze angst energie gecreëerd. Natuurlijk hebben wij dat niet met opzet gedaan. We denken echt dat we weten wat we denken en voelen. En vanuit dat denken en voelen creëren wij dus onze buitenwereld. We zijn dan ook heel machtig, alleen gebruiken we de verkeerde energiekracht nu nog.

Want lieve mensen.....zowel deze kracht als onze liefdeskracht zit in ons bewustzijn. En bewustzijn creëert vorm. Wij denken allemaal vorm of vormen te zien en wij denken dat wij daarop reageren. Maar het is toch echt andersom. Terwijl je dit leest voel je vanzelf wel of dit voor jou ergens iets in je lijf triggert. Ik deel het, omdat ik nu eindelijk het lef heb om met de wereld te delen wat liefdevolle bewustzijnsverruiming met je doet. We zijn nu op een punt aangekomen dat steeds meer mensen te maken krijgen met deze bewustzijnsverruiming. In eerste instantie kan dat heel verwarrend en juist heel eng voelen. Been there! Dit omdat wij ons lichaam zo geprogrammeerd hebben met een klein deel van ons bewustzijn dat wij echt denken dat het van zichzelf angsten en pijnen kan voelen. Maar het lichaam kan uit zichzelf helemaal niks voelen. Het wordt aangestuurd door het bewustzijn.


Door een klein afgeschermd gedeelte van het bewustzijn (ego oftewel angstenergie) wel te verstaan dat geen notie heeft van de rest van het bewustzijn (liefdesenergie). Daardoor denken wij echt dat wij de pijnen en kwetsingen en diepe angsten toch echt in ons lichaam voelen. En dat dit ongecontroleerd gebeurt en wij hier dus geen grip op hebben. En nog mooier, wij denken ook nog eens dat die pijnen en angsten in ons veroorzaakt worden door mensen of situaties buiten ons. Daarbij denken we ook dat we van de buitenwereld afhankelijk zijn voor liefde. Naarstig zoeken wij op allerlei manieren naar zogenaamde liefde. Want hebben we het zogenaamd gevonden in een partner, kinderen, geld etc.....dan komen er toch steeds nare gevoelens boven. Maar we zijn heel slim geweest door een snelle maatschappij te creëren. Want he.....dan hebben we geen tijd om aandacht te besteden aan die nare gevoelens binnen in ons die de controle over ons lijken te hebben als we ze toelaten.


Waarom denken wij deze gevoelens echt in ons lijf te voelen? Omdat wij ze daar zelf met ons Ego geplaatst hebben. Wij hebben van alles meegemaakt, decennia lang, en dat zit allemaal opgeslagen in ons lijf. 1000den levens hebben we opgeslagen en met ons meegedragen. Dit denkt het Ego althans. Het Ego houdt ons al decennia lang in slaap en daardoor denken we onbewust dat we angst zijn terwijl we bewust denken dat die angst liefde is. Doordat dit stukje bewustzijn (ego) zich heeft afgesplitst van de rest van het bewustzijn, zien en voelen wij deze liefdeskracht dus niet. Met andere woorden, door onze gespletenheid kunnen we de waarheid niet meer zien. De waarheid die voor iedereen hetzelfde is. We zijn allemaal op onze manier op zoek naar die waarheid. En ik kan jullie 1 ding beloven. We worden allemaal wakker. En als dat gebeurt dan kom je erachter dat het Ego nooit heeft bestaan. Maar dat het zichzelf een bestaansgrond heeft gegeven. En omdat het niet bestaat kan het jou niet schaden! Om achter deze waarheid te komen, moeten we de reis naar binnen durven maken. Ik zit al een aantal jaren in dit bewustwordingsproces. En om echt zelfliefde te kunnen voelen, moeten we naar binnen toe en onze angsten en pijnen durven aankijken. We komen er dan achter dat we zogenaamd daders, slachtoffers en helpers zijn geweest of nog steeds zijn. Ja het Ego is heel intelligent. We krijgen te zien dat wat wij in anderen veroordelen zelf ook hebben gedaan.


Als we naar binnen durven te gaan komen we erachter dat we alleen met empathie en vergeving de dingen onder ogen kunnen komen. Oorlog bestrijd je namelijk niet met oorlog. En gelijk willen krijgen is ook een vorm van aanval. Gelijk willen krijgen is dan ook geen zelfliefde bijvoorbeeld. Boven de ander gaan staan is ook geen zelfliefde en onder iemand gaan staan ook niet. Maar als we goed nadenken dan komen we erachter dat we dat continu doen. Omdat we niet meer weten wie we zijn hebben we allemaal maskers gecreëerd om aardig gevonden te worden. Het Ego heeft namelijk dader, slachtoffer en helper gecreëerd. Maar uiteindelijk komen we erachter dat geen van allen bestaan! Dat we geen van allen zijn. Dat ze allemaal gecreëerd zijn door het Ego om ons in de waan te houden. Ik ben de laatste jaren achter een hoop manipulaties van mezelf gekomen. Ik moest daar echt doorheen leren ademen. Manipulaties klinkt negatief. Dat komt omdat het uit angst gedachten (mijn ego) is voortgekomen. Mijn lieve glimlach bijvoorbeeld, terwijl ik schijnbaar van binnen hele andere gevoelens voelde. Maar dat durfde ik niet te laten zien, uit angst niet meer aardig gevonden te worden. Dus eigenlijk manipuleer ik de ander dan en ben ik niet oprecht. Maar ik heb nu zoveel empathie voor mezelf dat ik begrijp dat ik de leugen mag leren loslaten. Dat alleen ik de beslissing kan nemen om in mijn liefdeskracht of in mijn angst kracht te geloven. Ik oefen hier nu dagelijks mee en wauw ik begin steeds meer te voelen en dus te ontwaken. Daardoor begin ik steeds beter te doorvoelen wat zelfliefde oftewel de universele liefdeskracht is!De waarheid is namelijk dat wij denken bang te zijn voor deze universele liefdeskracht! Terwijl als wij deze kracht gaan voelen en dus letterlijk gaan leven, wij dan pas echt het leven creëren dat we altijd ergens diep in ons hart gewild hebben. En lieve mensen deze tijd....deze zogenaamde Corona tijd wil dat ons allemaal duidelijk maken!


Je hebt nu een hele grote kans om je ware potentieel te gaan leven......wat vind jij een leven in je ware liefdeskracht waard?


Mocht dit stuk iets in jou raken, blijf er dan niet mee zitten en stuur mij een mailtje naar: liefdespraktijkpries@gmail.com.

Ik lees jouw verhaal heel graag. Ik begrijp als je je eenzaam voelt soms en denkt dat mensen jou niet snappen. Ik begrijp als dingen je overweldigen. Ik begrijp als je denkt: wat moet ik hier nu allemaal mee. Ik begrijp als je denkt: maar dan moet ik uit de kudde stappen?!

Dit heb ik zelf een hele tijd ook allemaal gevoeld en gedacht en dus bleef ik ook vaak op de achtergrond en had mijn Ego dus nog vaak veel zeggenschap. Maar nu weet ik dat ik niet meer op de oude manier kan leven. Ik wil niet meer in een leugen leven. Ik weet nu hoe het is om in de waarheid te geloven en die te voelen. De innerlijke vrede, ruimte en liefde die ik nu ervaar, zijn mij meer waard dan de onzekerheid en angst over wat mensen wel niet van mij kunnen denken. Daarbij weet ik nu dat ik niet alleen ben, want dat kan helemaal niet!


Een lieve groet van mijn innerlijke kind Priesje.....Zij begint nu ook helemaal tot leven te komen!


Ik hou van jullie allemaal.....stuk voor stuk!


Liefs Pries
b5bb0e51-5c5c-4dc4-a807-9909dae2cc26.JPG

Wat leuk dat je mijn blog leest! 

Mijn zielsmissie: Ik, Pries, leef mijn leven vanuit authenticiteit. Met mijn spontaniteit, humor, geduld en gevoel verbind ik mezelf met anderen en inspireer ik anderen om vanuit hun authenticiteit te leven.

Blijf op de hoogte van mijn blogs! 

Thanks for submitting!

bottom of page